Prosinec 21

Velmi se omlouvám všem, kteří chtěli odpovídat včera na otázku č. 10 a zveřejním ji znovu dnes přesně v 18:00 hodin a děkuji zároveň za upozornění. Své nepozornosti jsem si všimla dnes, když jsem chtěla vkládat tento článek…. Nevím proč, ale byla jsem přesvědčená, že fotografii jsem vkládala. Děkuji za pochopení a respekt ke všem, kteří se i tak pokoušeli odpovědět:-) Z důvodu zachování regulérnosti soutěže budou platit dnešní odpovědi. Snad souhlasíte.

Ps: Je tedy dost dobře možné, že dnes se tu objeví otázky 2:-)))

Letošní svátky se nezadržitelně blíží. Věnec jsem stihla udělat tak akorát a zdobí nám stůl od první neděle adventní společně s Vánoční štolou, kterou jsem kreslila v loňském roce. Na první adventní neděli to u nás vypadalo takto:

 

Druhý, menší věneček nám visí na dveřích. Vypadá skoro identicky jako ten loňský:-) Nepřijde vám, že to hrozně letí? Zítra budeme již zapalovat čtvrtou svíčku…

Jenže mi připadalo, že náš byt není na Vánoce vůbec připraven. Za okny žádný sníh a Vánoční atmosféra ne a ne přijít. No a tak když jsem byla před pár týdny na nákupech se svou mamkou (na začátku prosince, abych byla přesná), jsme krom dárků (a jsem nesmírně ráda, že si vybrala něco konečně i pro sebe!:-) ) vyrazili i do obchodu s látkami. Je to takový malý ráj, byla jsem tam již podruhé a paní prodavačka je neuvěřitelně vstřícná a trpělivá. Nechá vás totiž vybírat klidně několik hodin. Potřebovala jsem něco s vánočními motivy. Chtěla jsem šít hvězdičku a dožadovala se mamky o rady ohledně barev. Reakce byla následující: „Nevím jakou hvězdičku, tudíž ti poradím asi těžko.“ Nakonec ale výběr dopadl, myslím, dobře.

První hvězdička nedopadla úplně nejlépe. Střední část si nesedla, tak jak měla. Ukázalo se, že šiji opravdu nepřesně. Ostatně, krom tohoto pokusu (odkaz, odkaz) jsem s patchworkem neměla žádné další zkušenosti. Uklidnil mě přítel tím, že prostředek jednoduše zamaskujeme tak, že tam něco postavíme:-D Neodradilo mě to ani od pokusu č. 2 a následně pokusu č. 3. Pořád to není dokonalé, ale jisté zlepšení se konalo. Holt učení dělá mistra, jak se říká. Bohužel jsou toto dovednosti, které je třeba natrénovat, nejdou nikde načíst:-)

Úplně nahoře, vlevo i vpravo vidíte nejméně povedenou hvězdičku, prvotinu. A abyste mi věřili, že jsem nakonec opravdu ušila 3 kousky:

Přítel mě označil za blázna, když jsem oznámila, že hvězdička je doprostřed našeho stolu malá a je potřeba ušít ještě nějaký ubrus. Ideálně takový, který by nezakrýval celý stůl, ale spíše ho jen zdobil. Klepal si prstem na čelo, ne že by mi to nepřál, ale protože s chozením do práce, nákupy dárků a dalšími aktivitami včetně pořádání soutěže zde na blogu, jsem se dostávala do časového presu. Přesto jsem stále „vymýšlela kraviny“.

Kamarádka pro změnu nechápala, co mi tak trvá na ubrusu. Prý zná jen takové, co jsou kus látky, která je po krajích začištěná. No, prostě nemohu dělat nic jednoduše:-D A tak jsem déle než týden šila tento ubrus:

Drahá I., doufám, že nyní již chápeš:-)))

Pro srovnání přidána i menší hvězdička, abyste viděli, že je opravdu větší:-) A také bych neměla zapomenout pochlubit se mamce, aby příště věděla, o jakých hvězdičkách mluvím:-D Ubrus jsem došila včera večer. „Konečně budeš mít pokoj, viď?“ otázal se mě nevinně přítel. „Co kdybych ušila ještě stromeček?“ otázala jsem se já…
Ze stromečku prozatím sešlo:-D Přítel mě odradil – pravda, bylo by fajn, kdybych ještě stihla uklidit a zabalit dárky. Na příští rok ho ale možná stihnu:-D Stroj jsem sklidila včera a dala jsem si předsevzetí, že ho vytáhnu až po svátcích. Mohla bych prý také trochu odpočívat. A tak doufám, že stihnu uklidit, zabalit dárky a vykurýrovat to bolení v krku, které mě od včerejšího rána trápí.

Jestli vás zajímá, jak vypadá taková hvězdička z druhé strany, koukněte na druhou fotku vlevo:

A jak vrcholí přípravy na Vánoce u vás?:-)