Březen 10

Znáte to, když prostě najednou nutně něco potřebujete?

A mě zrovna ve čtvrtek napadlo, že strašně nutně potřebuji zelenou kabelku, která mi bude ladit se zimním kabátem. Hmm a to nám zima pomalu končí.

Nedalo se svítit a po celodenním úsilí u stroje vznikla tato taška, podle střihu Bellet.  Je na zip, přední kapsu má také na zip a uvnitř je jedna kapsa na magnet (to aby se do ní jen tak někdo nedostal) a dvě skládané kapsičky. Dokonalé to není, závidím těm, kteří mají volné rameno. Takovou vymožeností naše stará Veritaska nedisponuje a tak se s tím morduji a morduji. Ale zase se tak třeba něčemu přiučím. Každopádně opět jsem se proklínala za výběr látky, kvůli kterému je lemování vpředu u zipu takové okousané – strašně, ale strašně se to páře a lezou z toho nitě úplně všude!!!:-((( Ale doufám, že úplnou ostudu si neutrhnu. A na skrytém zipu (uvnitř tašky) opravdu nic není, povedl se mi hned. Také byl trochu z nouze ctnost, protože jsem neměla zelený ani černý zip, ale jen bílý.

Skrytý zip:

Vnitřek tašky – kapsa na magnet a skládaná dvojkapsa

Základní střih: Bellet, provedení by Veber:-)

No a ve středu večer jsem se rozhodla dohnat svůj velký skluz v patchworku. Vznikly dva bloky: Ruins of Jericho a Log cabin. No jo, jenže se u Ruins of Jericho ukázalo, že sice počítat umím, ale přemýšlet ne. Po došití celého bloku, kdy mi to výjimečně sedí tak, že se i musím skoro pochválit (ale dokonalé to ještě pořád není) jsem si uvědomila, že jsem si to spočítala a ušila na blok velký 20×20 cm. A hádejte jak velké bloky šiju? Hmm 30×30 cm. Takže mi jaksi kus chybí. Přemýšlím co s tím, buď orámovat nějakou látkou, nebo z tohoto udělat třeba prostírku a ušít znovu větší. Ještě jsem se nerozhodla – co navrhujete vy?

Rozpis bloků (to abyste viděli, že se u toho opravdu snažím používat hlavu:-D):

Log cabin („srub“)

The Ruin of Jericho

Ps: V plánu mám ještě jednu zimní tašku. Materiál jsem koupila minulý týden v sekáči, jen to musím rozpárat a ušít. Ale kdy to bude, to netuším:-D