Duben 8

…:-)

Mám velmi pozitivní vztah k recyklaci, což o mě spousta lidí ví. Můj fanatismus již trochu pominul – přestala jsem vyšilovat, když přítel vyhodí sáček od chipsů do komunálního odpadu, přesto se snažím alespoň tříděním odpadu odlehčit planetě Zemi. O třídění odpadů jsem psala tady – odkaz.

Dalším mým nešvarem je to, že strašně nerada vyhazuji věci. V poslední době mě neskutečně baví ze starých opotřebených věcí dělat věci nové. Sbírám po příbuzenstvu a v okolí například staré jeansy – rozervané v kolenou a rozkroku – to je snad nejlepší materiál. Odstřižky látek nevyhazuji, skladuji je v tašce a krabici nacpané v poličce. Tvořím z nich pak klíčenky ( z těch mi bohužel doma ani na vyfocení nic nezůstalo) a další záležitosti.

A také jsem si pořídila nové cedulky:-) Dosud jsem své výrobky nějak neoznačovala, teď nesou hrdý nápis Veber, nebo Handmade by Veber. Líbí se mi to:-) Posuďte sami, přijde vám taková cedulka přebytečná, nebo si naopak myslíte, že dodá výrobku šmrnc?

No a když se tady tak rozplývám, ukáži vám něco ze své recyklační tvorby:-)

Dvě z kabelek jsou ze starých jeansů (jedna z nich již posloužila jako dárek). Měla jsem doma zbytek košile – kapsičku, přišlo mi zajímavé ji využít – stále funguje jako kapsa. Výšivka je improvizovaný první pokus o volné prošívání. Tato je ze starých jeansů mé sestry:

Druhá kabelka je pro změnu z mých roztrhaných riflí. Ničím nezdobená:

Další kabelka vznikla z podšívky starého kabátu.

Dostala jsem od kolegyně starou ošoupanou a propálenou kabelku – prý jestli si z ní nechci vystřihat kovové komponenty. Měla jsem zájem. Po přinesení kabelky domů se mi barva a materiál zalíbily. Vznikla tak o kus menší kabelka, která využila vše – vnější i vnitřní část, kabelky původní. Nutno podotknout, že to bylo poprvé, co jsem nakoukla do „střev“ kabelky průmyslově vyrobené – vyztužená byla kartonovým papírem. Já použila klasickou textilní výztuhu. Poté, co kolegyně viděla co jsem s původní taškou udělala, zatoužila po výsledku mého snažení – kabelka tak znovu bude sloužit původní majitelce.

Co říkáte na takovou recyklaci?:-)