Květen 30

V poslední době mi dělá problémy soustředit se na jednu věc. Na druhou stranu jsem se těšila, až se budu moci vrhnout na jeden rozdělaný projekt a dokončit ho. A čas se našel minulý pátek.

Rozešitá taška mi strašila na pracovním stole už skoro měsíc. Strašně jsem ji chtěla dokončit, ale pořád nebyl dostatek času. Minulý pátek nebylo kam chvátat. A tak jsem vytáhla látky vrhla se na vypracování vnitřku – vnější díl byl hotový již delší čas. Navíc jsem v hlavě měla projekt další. Po příchodu mého otce kolem třetí hodiny odpoledne z práce jsem si uvědomila, že jsem se do šití zabrala natolik, že jsem se nestihla ani naobědvat. K večeru byla taška hotová. Vnitřní díly zaberou paradoxně vždy hodně času, protože přemýšlím nad kapsami.

Celá taška je uzavíratelná na zip, který se mi povedl, ale zároveň se stal kamenem úrazu. Nějak jsem nepřemýšlela a vsadila ho zbytečně nízko. Všimla jsem si toho, až když bylo vše hotové. Nejraději bych si vytrhala všechny vlasy. Zkazilo mi to radost z celkového díla. Díky zipu je totiž taška zbytečně o moc menší. Bohužel, celé to předělat by bylo snad více práce, než ušít tašku novou, takže si ji nechám tak, jak je. Nicméně… po týdnu začínám nacházet v tašce zalíbení. Chybí jí jen závěrečné obšití (trochu se bojím, že bych to udělala moc křivě, tak uvažuji, zda ho zcela nevynechat).

Taška má vnější kapsičku na magnetku, celá se uzavírá na zip, uvnitř je jedna kapsa – obyčejná skládaná a druhá kapsa na magnetku s klopou – tam peněženku je tak někdo neodcizí. Zbytek kabelky je volný na různé harampádí a také tam je proužek látky s karabinkou – abych snadno našla klíče:-D

Tak co jí říkáte?

Nešťastný zip – příliš utopený uvnitř kabelky:-((( (Na co jsem myslela??:-(()

Trochu nedokonalé obšití vnější kapsy, ale díky klopě to není vidět. Navíc to byla moje první vnější kapsa tohoto typu a do budoucna jsem již o její konstrukc poučená:-)

 

Další amok mě popadl toto úterý. Šila jsem celý den. A díky mému úsilí vzniklo toto (opět bych měla tašku ještě z vnějšku asi prošít):

Tato kabelka se zapíná jen na magnetku, je celkem prostorná díky širším bokům. Uvnitř je jedna větší „bordel kapsa“ a jedna kapsička na zip – aby byla peněženka více schovaná.

Látky jsme nedávno nakoupily s Angelikou na výletě v Čáslavi. Tamní paní prodavačka byla velmi ochotná, nechala nás vybírat přes dvě hodiny (a že výběr tam stojí za to!).

A ještě jedna chlubící. Tuhle krásnou květinu, jsem dostala minulý pátek od přítele. Lilie začínají kvést až nyní a voní přímo opojně.

Omlouvám se za kvalitu fotek, v tomhle hnusném deštivém počasí není skoro žádné světlo. Já bych chtěla tolik sluníčko!

A název článku? No, když víte, že je někde něco špatně, tak se na to těžko zapomíná – ten zip mě strašil skoro týden. Také máte problém zapomenout na nějaku chybu kterou jste udělali? I když si toho ostatní třeba nevšimnou? Já si začínám na některé své chyby zvykat. Cvičení dělá mistra, no ne?:-) Příště to bude určitě lepší!:-)