Březen 19

V poslední době jsem shlédla 3 filmy s tímto hercem. Tyto filmy zde nebudu recenzovat, spíše bych vás ráda navnadila k jejich shlédnutí:-)

I love you Phillip Morris

 Pro mě poněkud nezvyklý film, zvláště co se hereckého obsazení týče. Hlavní roli, tentokrát vážnější (?), ztvárnil Jim Carrey. Šťastně ženatý Steven Russel by si rád žil na vysoké noze a udělá proto vše. To je důvodem, proč se dostane do vězení, kde se bezhlavě zamiluje do Phillipa Morrise. Steven je rozhodnutý udělat cokoliv, aby mohli být s Phillipem spolu.

Zajímavé je, že snímek byl ispirován skutečnou událostí. Ostatně, při sledování mě napadlo, že tohle by nikdo nevymyslel:-) Příběh místy bavil, Ice Venturovi jsem měla zpočátku trochu problém uvěřit, ale celkem se povedlo. Ewan McGregor v roli homosexuála příjemně překvapil. Celkově bych film ohodnotila jako zajímavou oddychovku, ale asi nic víc.

  

Nic nás nerozdělí

Ewan McGregor jako otec rodiny, který je v tomto filmu manželem Naomi Watts. Příběh je založen na skutečné události. Jedná se o velice emocionální záležitost. Na konci jsem si říkala, že ona rodina měla neuvěřitelné štěstí, na rozdíl od ostatních, kterých se také katastrofa dotkla.

V prosinci 2004 se manželé Henry a Maria se svými třemi syny vydávají do Thajska strávit Vánoční svátky. Všem pamětníkům situace nemusím vysvětlovat, co se tehdy událo, ostatním napovím, že zrovna v této době se přihnala do Thajska vlna tsunami…

Silný příběh vyprávějící o obrovské přírodní katastrofě, lásce, touze žít i solidaritě stejně postižených lidí. Herecké výkony jsou skvělé. K tomu bych velmi ráda vyzdvihla  práci s hudbou (zvuky) i efekty, měla jsem pocit, že se topím, plavu, bořím v blátě a jsem jak zmlácená… Pokud budete mít příležitost, doporučuji vidět v kině – na velkém plátně a s dobrou zvukovou aparaturou. Slabší povahy nechť se zásobí dostatkem kapesníků.

 

 Dokonalý smysl

Velmi silný příběh, který ale jako by byl odtržen od diváka. Osobně jsem měla dojem, že jsem nezúčastněným divákem. Na druhou stranu – co dialog nebo situace, to důvod k zamyšlení. Nezvyklá a velmi silná myšlenka. Krásné poselství na závěr (mám ráda poselství:-D) Pro shlédnutí mluví i to, že se nejedná o americký, ale evropský snímek:-)

Susan je epidemioložkou, je svobodná a nemá děti ani žádného přítele. Často se vídá se svou sestrou a jejími dětmi. Michael je kuchařem v jedné nóbl restauraci, stálý vztah nemá a orientuje se spíše na jednorázovky. Oba lidé se seznámí díky tomu, že Susanin byt je nad restaurací, v níž Michael pracuje. Oba jsou kuřáci… A zatímco svět jako by začínal postrádat emoce a ztrácet smysl, je možná láska to jediné, co může lidi podržet nad vodou. Na planetě se totiž začíná šířit choroba, která postupně lidi okrádá o všechny smysly…