Prosinec 17

Také vám ještě chybí některé dárky, nedostává se vám financí či prostě nevíte čím potěšit své bližní? Co takhle vlastnoručně vyrobit „hvězdné“ naušnice pro kamarádku, sestru, přítelkyni? Já s nimi loni měla úspěch!:-)

 Co budete potřebovat?

  • korálky – já použila 3 druhy, z toho jeden takový ten podlouhlý (tyrkysový, fialový a černý)
  • drátek
  • kleště
  • afroháčky
  • šikovné ruce

 

 

Ustřihněte si drátek, případně pokud si nejste jistí jeho délkou, tak část odmotejte. Drátek je potřeba dlouhý cca 30 cm, hodně ale záleží na tom, jak velké a dlouhé máte korálky (v tomto případě je více lépe, přebytečný drát ustřihnete vždy, napojování je však horší). Na drátek si navlékněte dva korálky (každý jiný). V mém případě menší korálek tvoří špičku hvězdy, větší (fialový) jej doplňuje.

Druhý konec drátu protáhněte zpět fialovým korálkem. Tím se nám modrý korálek zafixuje. Nyní nám z fialového korálku vychází 2 konce drátu. Pokračujte na jednu stranu. Na drát jsem navlékla černý podlouhlý, modrý a opět černý podlouhlý korálek. Pokračovala jsem fialovým a modrým. Drát jsem znovu protáhla zpět fialovým korálkem.

Takto pokračujeme stále dokola a ačkoliv se vám to možná nezdá, vzniká nám hvězda. Docílíme toho jednoduše tak, že drátek dle potřeby ohneme (viz obrázek). Až budete mít 5 vrcholů (vždy fialový a modrý korálek za sebou) máte skoro hotovo. Nyní se dostáváme zpět k začátku. Protáhneme drátypůvodními korálky. Nahoru můžem přidat pár modrých korálků. Vezmeme si afroháček a provlékneme jej jedním koncem drátu. Společně s druhým koncem a pomocí kleštiček dráty zatočíme a zastřihneme.

Voila, jednu naušnici máme hotovou. U druhé postupujeme stejně. Důležité je při práci s drátem dávat pozor, aby nám nevznikaly velké mezery, tedy utahovat.

Snad i někoho z vašich bližních potěší pod stromečkem takové naušničky. Hvězdičky lze využít i jako ozdoby na stromeček:-)