Listopad 21

Minulý týden bylo po víkendu vše krásné. Z víkendu jsem měla super, dojem, vše nemělo chybu. No a pak se to od středy začalo sypat…

Ve středu jsem si chtěla osolit jídlo a hups, vypadla mi spodní část slánky. Spontánně jsem si ulevila jadrným „doprdele“ načež přiběhl spolubydlící. Chudák se bál, zda jsem se neopařila. Když zjistil, co se stalo, tak mi oznámil, že by použil tedy více a jadernější výrazivo. Místo vaření oběda jsem tedy zametala a vytírala. S povzdechem jsem řekla, že rozsypaná sůl znamená mrzutost.

Cestou ve vlaku jsem se sama bez důvodně „hodila do depky“. Nevím, zda to také umíte, ale já jsem na to přebornice. Myslím, že bych měla šanci i vyhrát mistrovství světa, nebo podobnou soutěž. Nedávno jsme o tom diskutovaly s kamarádkou a shodly jsme se, že když je v našem vztahu vše v pořádku, tak paradoxně místo abychom byly šťastné a užívaly si to, čekáme, kdy se to podělá. Takové jsme my… (apropos, máte to také tak?).

Na základě svého dosti špatného duševního rozpoložení, jsem napsala příteli smsku, že je mi mizerně a nejsem si jistá, zda ho chci v pátek vidět a možná bych se mu nejraději vyhnula. Bylo to myšleno tak, že jsem nechtěla, aby musel tu náladu snášet, ale to jsem do zprávy jaksi nenapsala. Takže mi přišla dost nelibá odpověď, která mi z mé nálady nepomohla, spíše naopak. Řekla jsem si, že ráno bude moudřejší večera a šla spát…

Nebylo, probudila jsem se s příšernou náladou. V noci jsem nemohla spát, tak jsem si četla asi do 2 a pak mě vzbudil soused, který měl puštěné při opravě střechy rádio tak nahlas, že jsem měla dojem, že mám rádio v místnosti. Dopoledne jsem seděla u internetu a snažila se produkovat nějaké hodnoty. Vše mi šlo neuvěřitelně pomalu. Sms od přítele mi taky moc nepomohla, nebyla sice útočná, ale tak nějak se mě ptal, zda má tedy v pátek dorazit nebo ne. V mém rozpoložení jsem prostě nevěděla – a vysvětlete to chlapovi.

Abych přišla na jiné myšlenky, šla jsem se „vyvenčit“ se psem a kamarádkou. Pánové, nejlepší terapie!:-D Lesy, pokec vašich i jejích problémů, no není nic lepšího. Vrátila jsem se s náladou značně na výši, nicméně večerní icq s přítelem a následný telefonát vyústil v naprosto zbytečnou hádku, kdy jsem měla dojem, že se snad rozejdeme. Paradoxně já byla pak v pohodě (resp. podivném klidu), přítel u sebe doma z toho byl smutný. Jenže v té chvíli nějaké řešení neexistovalo. Nakonec to vyřešily asi 4 sms, kdy jsme se jeden druhému omluvili. A i tady veřejně beru vinnu na svá bedra, neboť kdybych si odpustila tu smsku ve středu večer, nemuselo se dít nic.

Aby to nebylo všechno, po večerní pohodě ve čtvrtek jsem se v pátek vzbudila s náladou pod psa. Povedlo se mi asi od půl šesté koukat skoro hodinu do stropu. Moje občas uklidňující činnost byla tentokrát značně depresivní, neboť nebyla známkou toho, že se mi nechce vstávat… A ačkoliv se mi z postele nechtělo, v 7 jsem byla u kamarádky na domluveném srazu.

3 ženský! Lepší lék na splíny než 2:-D Probraly jsme studia, práci, chlapy, zajímavé knihy co jsme kdy četly, filmy, to že bychom chtěly být štáhlejší a která z nás je hubenější (pánové prominou, tohle je asi nekonečné téma), sebevědomí (nevím kam jsem to své zahrabala, ale asi hodně hluboko). Ačkoliv jsem původně hlásila, že do 13 hodin bych se mohla objevit doma, nevyšlo to!:-D Rozhodly jsme se vyrazit na nákupy a strávily asi 3 hodiny v jednom obchodě!:-D Pobavily jsme okolí a vydatně zejména prodavačku, odnesly si každá minimálně jednu igelitku (já tam nechala něco málo přes 500 Kč, to bude mít Ježíšek radost, že má pro mě dárky:-D a hlavně já až to rozbalím!:-D).

Domů jsem se nakonec dostala po 17 hodině. Šťastná, nadšená z nákupu, uvolněná.

Jo a holky mě poučily, že se oné mrzutosti dá předejít tím, že tu sůl hodíte za levé rameno (samo, že ne všechnu). Na to jsem si bohužel nevzpomněla.

Takže z toho plyne několik poučení:

  1. Nerozsypávejte sůl:-D
  2. Když náhodou rozsypete sůl, tak část hoďte za rameno, tím se to vyruší:-D
  3. Místo hádky je lepší si normálně promluvit:-D Ale někdy prostě hádka vyčistí vzduch.
  4. Když ráno vstanete špatnou nohou, neznamená to, že vám to musí zůstat celý den.
  5. Nákupy jsou skvělým lékem, zvláště ty s kamarádkami (sama bych tam nešla/nic si nekoupila/nebyla tam tak dlouho/neměla z nakoupeného takovou radost)
  6. Kamarádky jsou prostě k nezaplacení.
  7. Není nad to mít milujícího partnera, který mlčky snáší vaše nálady a občas, když už pohár přeteče vybuchne. Ten můj takovým je (díky), jen jsem holt dodala teď zrovna tu poslední kapku. Výhodou hádky je i to, že nyní mohu začít „kapat“ znovu:-D Tak doufám, že to nějakou dobu zase potrvá, než se naplní:-))

Díky holky, že jste mi pomohly a věřím, že to bylo tak nějak vzájemné a vůbec děkuji za nečekaně skvěle strávený den, který nezačal zrovna nejlépe:-)