Duben 23

Remake hongkongského thrilleru Volavka z roku 2002, kterému se podařilo jako prvnímu remaku zahraničního filmu získat zlatou Oscarovou sošku, můžete vidět dnes na TV Nova od 21:50 hodin.

Film režíroval Martin Scorsese, který zasvětil většinu svých filmů tématu zločinům v New Yorku. Skrytá identita se ale odehrává v Bostonu. Jedná se o příběh v němž proti sobě jdou dva policisté. Jeden pracujíc v utajený a druhý neodhalený konfident.

Žádná z rolí ve snímku nebyla označena za hlavní a tak všichni aktéři ztvárnili vedlejší role (DiCaprio byl nominovaný na Oscara za vedlejší roli ve filmu Krvavý diamant, proto v rámci Skryté identity „ostrouhal“). Ve filmu se tak vedle DiCapria blýskly další hvězdy jako např. Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen a další.

Krom Oscara za nejlepší film získala Skrytá identita ještě další 3 sošky: nejlepší režie, nejlepší střih a nejlepší adaptovaný scénář.

Film určitě stojí za shlédnutí, nebudete litovat! (Volavku jsem bohužel zatím neměla tu čest zhlédnout)

Ps: Pokud nemáte program na odpoledne a náhodou nechcete jít ven (což v tomto krásném počasí pochybuji) doporučuji i romantický film Dlouhá cesta, který můžete vidět na TV Prima od 13:50. Dodávám, že tento film potěší spíše dámské publikum:-)