Říjen 25

den 7

Odpočinkový den v chatě

Sedmý den od rána pršelo a tak se nešlo nikam a volno jsme trávili na chatě. Proto je možná na čase vám naše ubytování představit a protože bylo skvělé, tak nezbývá než chválit a tudíž majiteli chaty udělám menší reklamu:-)

Chata se nachází v Dolní Malé Úpě č. 1 a jmenuje se Chata jednička. V létě se dá parkovat pod chatou cca 300 metrů. Parkoviště hlídá plůtek z klád a vjezd je chráněn řetězem na zámek. Pokud byste chtěli parkovat na hlídaném parkovišti, můžete v 1 km vzdáleném Spáleném Mlýně.

Někteří z vás se možná vyděsili, že se 300 metrů musí člověk tahat se zavazadly, ale klid, chata má vlastní nákladovou lanovku, pomocí které můžete zavazadla na místo přepravit.

Bydleli jsme v prostorném dvojlůžkovém pokoji, mimo něj nabízí chata i tří a čtyř lůžkové pokoje. Příslušenství a kuchyň je společné pro celou chatu, ale žádné problémy s tím nebyly.

Co je docela důležité, majitel sliboval plně vybavenou kuchyň a skutečně v ní naprosto nic nechybělo. (Mám již i tu zkušenost, že plně vybavená kuchyň pro více lidí jsou dvě lžíce a jeden hrnec). Ledniček je v chatě několik k tomu sklípek. Pro příznivce piva je možnost si zapůjčit chlazení a když si přivezete suda, čepovat pivečko:-) Nechybí ani mikrovlnka – resp. 2 či trouba.

Ve společenské místnosti je televizor s videem. Zahrát si můžete elektrické šipky, či stolní fotbálek. Venku je potom ohniště a dostatek dřeva.

Teplá voda byla na mytí pořád (chata má dva bojlery).

No a pro závisláky – v chatě je možné chytit internet přes wi-fi. Sice to není nic moc, ale na počasí a to nejnutnější se podíváte:-)

A co hodně potěšilo mě, tak to bylo třídění odpadu. Vedle kuchyně jsou odpadkové koše na plasty, plechovky, papír a sklo.

Nejbližší obchod je v Temném Dole a zároveň zde najdete i prodejnu uzenin, kde uzeniny sami vyrábí – takže žádné umělotiny a napíchaná voda – jsou výborné!

A kdybyste nevěděli kam vyrazit na večeři, tak v Pensionu Kneifel v Horním Maršově mají i restauraci. Dělají tam výbornou pizzu, tak skvělou, že jsme tam byli dvakrát.

Majitel ubytovává po celý rok, takže kdybyste nevěděli, kam na dovolenou, tuhle chatu mohu jedině doporučit.

http://www.chatajednicka.cz/