Červen 7

pondělí – pátekPondělí 7.6.
NORTHANGERSKÉ OPATSTVÍ
17:20 ČT 2

Tuto filmovou adaptaci Jane Austen ocení spíše ženy a dívky. Přestože není tak vydařená jako některé jiné adaptace jejích románů, je to příjemná oddychovka. Příběh dívky, jež čte příliš mnoho románů a má bujnou fantazii, jejíž život se změní, když je požádána aby doprovázela rodinné přátele do města Bath.

Ve 22:20, pokud vydržíte neusnout, se potom vyplatí přepnout na ČT 1, kde můžete vidět film POROTA.
Americký film podle románu Johna Grishama se od předlohy poměrně odchyluje, přesto vás jistě zaujme. Dá se výsledek procesu ovlivnit prostřednictvím jednoho člověka v porotě? Můžete si rozhodnutí koupit? Jak a podle čeho vybírají protistrany členy poroty? A co by se stalo, kdyby zbrojařský průmysl na jedné straně prohrál a stal se z toho precedent? Na všechny tyto otázky a mnohé jiné vám odpoví tento film se skvělým hereckým obsazením: John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman, Dustin Hoffman.

 

Dáváte-li přednost kanálu HBO, pak si jej nalaďte v hlavním vysílacím čase, tedy 20:00. Můžete zde totiž vidět film POCHYBY, pojednávající o pochybnostech jeptišky (Meryl Streep) o bezúhonnosti kněze. Co když onen kněz malého černého chlapce zneužívá a co když ne? Mezi oběma autoritami potom mladá sestra James, která neví, za koho se postavit…

V případě, že máte rádi romantická dramata, nikam nepřepínejte, film HEDVÁBNÁ CESTA, který nabízí HBO ve 21:45 (po Pochybách), jistě pohladí vaši duši. Pašovat hedvábí z Japonska se může stát v 19. století poměrně dobrým byznysem, ale co když se tam zamilujete a máte přitom doma ženu?

Úterý 8.6.
KONĚ SE TAKÉ STŘÍLEJÍ – tento americký film oceněný Oscarem, byste si rozhodně neměli nechat ujít, navíc pro ČT 2 v tak příznivém čase jako je 20:00 hodin. Koně se také střílejí, proč by nemohli i lidé? Příběh o snaze získat peníze díky vítězství na tanečním maratonu…

 

Na stejném kanálu můžete ve 23:20 v Nočním filmovém klubu vidět film JESKYNĚ ŽLUTÉHO PSA. Polodokumentární snímek zob

razující život mongolských kočovníků. Malá dcerka najde v jeskyni psa a chce si ho nechat. Otec má ale obavy, že pes žil s vlky a mohl by tak ohrozit jejich stádo ovcí. Při stěhování tak psa přiváží v původním domovišti ke kůlu a neobměkčí je ani prosby a pláč dcery. Jenže v půli cesty rodina zjistí, že doma zapomněli nejmladší dítě a tak se pro něj otec vrací…

GOYOVY PŘÍZRAKY, film Miloše Formana, zařadila do svého úterního programu ČT 1 na čas 22:30. Příběh se odehrává ve Španělsku, začíná v roce 1972. Církevní hodnostáři se právě rozhodli, že je na čase zřídit inkvizici. Shodou nešťastných událostí se do jejích spárů dostává i počestná dívka Inés. Najde její rodina pomoc u svého přítele a malíře Francesca Goyy?

Pokud máte rádi seriály, nalaďte si na HBO ve 22:00 hodin seriál SPARTAKUS: KREV A PÍSEK, pokud jste s nadšením sledovali seriál Řím, jistě si oblíbíte i Spartaka.

Středa 9.6.
Na seriál BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH, který můžete sledovat každou středu na ČT 1 od 21:55 hodin jsem již upozorňovala. Seriál z produkce Toma Hankse a Stevna Spielberga si ale vaši pozornost skutečně zaslouží.

Film PIANISTA, který můžete od 20:30 vidět na ČT 2 je natočený podle stejnojmenné knihy. V roce 2002 získal film Zlatou palmu na festivalu v Cannes a byl odměněn třemi Oscary. Film pojednává o mimořádně talentovaném a úspěšném pianistovi Wladyslawu Szpilmanovi, jehož kariéru v Polsku přeruší však napadení německými vojsky…
Roli Wladyslawa Szpilmana si zahrál Adrien Brody. Režisér Roman Polanski vybíral nejen exteriéry, kostýmy a uniformy, ale i tváře herců a komparzistů tak, aby se podobali těm, z dobových fotografií. Autenticita byla prý tak velká, až to bylo režisérovi, který válku zažil na vlastní kůži, téměř nepříjemné.

Čtvrtek 10.6.

Filmový klub na ČT 2 bude po dva čtvrtky nabízet filmy známého dánského režiséra Larse von Tiera. Tento čtvrtek to bude od 21:55 film MANDERLAY (příští Kdo je tady ředitel?). Ve filmu se můžete znovu setkat s Grace, se kterou jste se mohli seznámit v režisérově předchozím snímku Dogville (V Manderlay hlavní postavu již nehraje Nicol Kidmann). „Grace a její otec se z Colorada počátku 30. let přesouvají do Alabamy, na starou plantáž jménem Manderlay, kde jsou konfrontováni s děsivou krutostí a nespravedlností otroctví. Není divu, že Grace nemůže zůstat stranou a rozhodne se zas áhnout. Ovšem s jakým výsledkem – pořádky udržované celá desetiletí se hroutí, ale osvědčí se výuka otroků demokracii?" (text distributora)

Máte-li raději komedie, zvolte Novu Cinemu. Ve 20:00 se můžete podívat na komedii MŮJ SOUSED ZABIJÁK s Bucem Willisem a Matthewem Perrym. Jaké to je, když se do vedlejšího domu přestěhuje známý zabiják na kterého je vypsaná tučná odměna, můžete zjistit právě v tomto snímku.

Pátek 11.6.
Milovníci komedií jistě zvolí ve 20 hodin program TV Nova, kde poběží KROKODÝL DUNDEE. Newyorská reportérka se vydá do Austrálie aby napsala článek o Mikovi Dundeem, jež přežil útok velkého krokodýla. Pokud Mik přijme nabídku, a reportérce za 2500 dolarů ukáže, kde se incident s krokodýlem odehrál, jistě si užijí řadu neobvyklých zážitků.

 

 

Pro ty, co raději něco ostřejšího, bude vysílat TV Nova od 22:00 hodin film Mr. BROOKS. Dokonalý manažer, milující otec a po všech stránkách skvělý muž (Kevin Costner) má jen jednu vadu, baví jej v noci vyrušit a zabít milující se páry…

 

Na Primě můžete společně s Robertem De Nirem hrát HRU NA SCHOVÁVANOU od 22:10. Co když ukrývá malá dcera starostlivého otce strašlivé tajemství? Po smrti své matky si Emily vytváří po přestěhování imaginárního přítele Charliho, jenže… co když je Charlie nebezpečný?

A milovníci seriálů dají možná přednost kanálu Nova Cinema, kde od 22:00 hodin běží repríza seriálu ZTRACENI, nebo možná upřednostní sex ve městě pro muže, seriál CALIFORNICATION jehož druhou řadu vysílá od 22:15 ČT 1.