Červenec 11

vztahy, vztahy a zase vztahy

V poslední době se v mém okolí rozchází příliš mnoho párů. Tento rok je zřejmě něčím kritickým i když jsem zatím nekápla na to, čím přesně. Z různých časopisů (především těch pro ženy) se dozvíte, že na vztahu se musí pracovat. Vztah se nesmí jen tak nechat povalovat jako dříví v lese. Vztah se musí hýčkat, pěstovat, zalévat.

Údajně prvotní zamilovanost trvá dva až tři roky. Po této době ony růžové brýle spadnou a začínáme na protějšku vidět chyby. Začínají nám vadit věci, které dříve byly roztomilé nebo nám alespoň nevadily. Buď si partner dává příliš pozor na věci, nebo naopak s věcmi zachází špatně a nám to vadí a podobně. Pokud přežijeme tohle období, nepociťujeme již chvění pokaždé když máme mít schůzku nebo když se vidíme (v případě společného soužití to snad ani nejde), ale takovýto vztah pravděpodobně vydrží a je údajně i mnohem hezčí, jistější…

A moje otázka zní – jak pěstovat vztah? Co dělat? Jak se chovat? Čím zalévat a přihnojovat abychom to "nepohnojili"? Pokud toto bude číst někdo, kdo je již několik let ženatý/vdaná tak prosím – hoďte koment a poraďte všem čtenářům i mě:-)
A vy ostatní – co si o tom myslíte?