Říjen 8

by si přišel na své, kdyby ovšem nechodil do práce ani nestudoval….

V poslední době mám pocit, že Česká televize příliš nepřeje náročným divákům. Její program je sice bohatý na program pro "nás náročnější" nicméně časy, ve kterých jsou tyto filmy vysílány, jsou vcelku nepříznivé, když vezmu v úvahu, že většina lidí chodí do práce nebo školy od rána.

Čtvrteční Solaris se mi velice líbil, týden předtím běžel film Věčný svit neposkvrněné mysli, který jsem viděla už předtím as mohu ho jen doporučit. Příští týden nás čeká film Brazil od Terryho Gilliama (člena skupiny Monty Python) na motivy románu Geoga Orwella. Je pravdou, že čas 21:40 není tak hrozný, ovšem dost záleží aké na tom, jak je film dlouhý. A další film – Frida, oceněný oskaryl poběží na ČT1 v podnělí ve 22:15 což mi přijde poměrně pozdě. Tento film (stejně jako film Do naha! který běžel minulý týden) si jistě zaslouží mnohem lepší čas – co třeba hlavní vysílací??

Brazil Brazil Solaris Solaris

Třeba v létě mě celkem rozčiloval čas, ve kterém běžel filmový klub na ČT2. Už jsem si zvykla, že Filmový klub běží v nepříliš příznivých hodinách i když pokud o film moc stojíte, tak vydržíte. Ale dávat filmy Woodyho Allena po půlnoci? Proč?

Jaký je na tohle váš názor? Jste spokojeni s programem a s časem vysílání vašich oblíbených filmů či pořadů?

Frida
Frida