Únor 26

Ceny akademie a mix zážitků a dojmů

Dnes ráno si jen tak vstanu a z rádia na mě vybafnou, že Oskara získal film Skrytá identita. Film, na který jsem sice šla s přítelem do kina, ale který jsem neviděla. Jak je to možné? Ne, opravdu jsme v kině nedělali žádné nepřístojnosti, bylo to prostě tím, že jsme byli jediní, kdo chtěl tento film shlédnout. Z celých 7 000 lidí co žije ve městě (plus určitě něco navrch) se našla jediná osoba co chtěla jít do kina – můj přítel a já jako posila ze "zahraničí" – vesnice ležící o několik kilometrů dál.
Když se nám to stalo při filmu Číňan, dalo se to pochopit – nebyl to tak profláknutý film, tolik se o něm nemluvilo a nehrál v něm ani ádný holywoodský herec a nejednalo se ani o americký film. Když jsme šli ale na Skrytou identitu, čekala jsem, že herci jako Leonardo DiCaprio, Matt Damon nebo Jack Nicholson do kina přilákají víc než 5 lidí. Nakonec jsme byli 2.
Jak jsme se shodli společně s paní co má kino na starosti – kdyby dávali Kameňák tak by byl sál plný i když by to byla totální blbost – jak ona paní podotkla: "Někomu se to líbí, jiní přijdou jen proto aby zjistili zda je to taková blbost jak si myslí či zda se film od posledně zlepšil."
Nabyla jsem dojmu, že na dobré filmy dnes moc lidí nechodí. Někdy mám dojem, že jsem jediná, koho mrzí, že filmový klub na ČT2 vysílá celkem pozdě (na to, že musíte ráno vstávat). Nejsem jediná, jsme totiž minimálně dva.
To kultura v našem městě natolik upadla, že na Kameňák bude vyprodáno a na dobrý film nikdo nepřijde?

A ještě jedna novinka:-) Jedna moje příbuzná se bude vdávat (v zoo). Tímto jí gratuluji (i když o těchto stránkách nemá ani páru). Ale proč o tom píši – v sobotu jsme byly motat svatební koláče a já si vzpomněla na asi 3 týdny starý článek v novinách, který mě zaujal.
Jedna nevěsta kdesi v Německu měla veliký smysl pro humor a na otázku zda si bere svého nastávajícího řekla z legrace ne – než se stihla opravit, svatba byla zrušena. Vzít se mohli až za 3 týdny protože jinak by mohlo vzniknout podezření, že je nevěsta do sňatku nucena. Svatba se jim zřejmě prodražila a muselo to být dosti trapné – chudáci svatebčané museli přijít znovu a taky doufám, že v Německu nepečou svatební koláče protože by se jim mohli zkazit… A ještě něco – nevěsta by měla být moc šťastná z toho, že si to ženich nerozmyslel – vás by tohle nevyvedlo z míry??