Leden 15

Poslední živý ať zhasne světlo

Po dlouhé době jsem byla v kině. A výhodou bylo, že se nás tentokrát sešlo více než 5, takže se promítalo:-D (narozdíl od minule)

O čem tedy film byl? No v programu kina se píše Sci-fi, horor – což mi přijde trochu nadnesené. Ono totiž hlavní zápletka až tak nereálná totiž není.
Píše se rok 2027 a již přes 18 let se na Zemi nenarodilo jediné dítě. Ženy začaly být neplodné – důvod nikdo nezná (pokud vás zajímá můj názor, tak bych v budoucnu spíš viděla, že neplodní budou muži – často se o tom mluví).
Nejmladšímu člověku planety je 18 let a několik dní, je zabit svým fanouškem, který mu nechce dát autogram – všichni truchlí, na jeho místo se dostává dívka které je 18 let a je o něco starší než její předchůdce…
Hlavní hrdinou filmu je Theo, který se jen snaží dočkat své smrti – alespoň zpočátku.. Je to angličan – Anglie se totiž stále drží – ostatní svět se zhroutil. Anglie se drží z prostého důvodu – nepříjímá uprchlíky a omezila práva lidí.
Theův názor na věc se poněkud změní, když se objeví jeho bývalá žena Julian.. Theo je unesen dodávkou a je mu od Julian nabídnuta jistá peněžní částka, když od svého bratra – kterého vláda podporuje v záchraně památek z celého světa, získá tranzitní vízum. A pro koho? Přeci pro jednu běžku, Julian se totiž snaží běžky podporovat.
Theo vízum získá ale pod podmínku, že pojede také. Při cestě je Julian zabita. Theo stále neví o co jde a chce se dostat zpět do Londýna. Tedy až do doby, kdy mu ona běžka (Kee) vysvětlí o co jde – je v osmém měsíci těhotenství. Mohlo by se zdát, že by Kee měla být tou nejcháněnější osobou v zemi, ale opak je pravdou. Dítě by se přeci po 18 letech nemohlo narodit běžce a navíc po dítěti prahnou různé organizace, kterým by dítě posloužilo jako symbol.
Jak Theo zjistí, Julian byla zabita lidmi se kterými spolupracovala. Vezme tedy Kee a pokusí se ji sám dostat na loď zvanou Zítřek o které ani netuší zda existuje, a tím podpořit Lidský projekt.
Začíná strhující boj o přežití těhnotné ženy a jejího dítěte.

Pokud chcete vědět jak to dopadne, tak budete muset zajít do kina. Mě se film moc líbil. Svým způsobem se děj podobá nějaké akční hře…
Určitě si všiměte dlouhých záběrů kterými je film snímán. V jednu chvíli se i na kameru dostane krev a touto kamerou na které jsou kapky krve je film snímán ještě asi dalších 5 minut bez přerušení…

Film mohu doporučit, líbil se mi i když na konec (o tom, zda je dobrý nebo špatný) si každý musí udělat názor sám… Každopádně můžete na film vyrazit i s přítelkyní – já to taky zvládla:-D i když to není rozhodně žádná romantická komedie (kterou by možná přivítala).