Listopad 20

„láska a jiná násilí“ aneb prostor pro vásVím, že na tomto místě by teď měla být nějaká hlubokomyslná úvaha o lásce. Ale pro dnešek v tomto článku hlubokomyslnou úvahu moc nehledejte.
Na toto téma (téma láska) jsem se už ve svém životě nauvažovala docela dost. Ptala jsem se také spousty lidí. Zjistila jsem, že se dá spousty slovy, vyjádřit jedna věc a také to, že každý si pod slovem láska představí něco jiného. O lásce byla také napsána spousta citátů.
Známe tedy několik druhů lásky:
Láska bratrská/sesterská
Láska mateřská (rodičovská)
Láska přátelská
Láska milenecká
a Láska k věcem
Samozřejmě byste vymysleli určitě i nějaké další druhy, ale tohle je, řekněme, takový základ.
A teď nastává chvíle, proč jsem vlastně napsala tento článek, který nemá asi moc hlavu ani patu. Jde o to, že bych od vás v příspěvcích nebo na mailu chtěla najít odpověď na otázku – Co je pro vás láska? nebo Co si představíte pod pojmem láska?
Dejme tomu, že si dáme limit na vaše příspěvky zhruba měsíc, kdy můžete (můžeme) na toto téma diskutovat buď zde v komentářích, nebo pak na mém mailu nebo zde ve formě vzkazu (pokud se nechcete prezentovat vyloženě veřejně). Ze všech vašich a mých myšlenek pak vznikne jakýsi článek, který z toho všeho sesmolím (snad se zadaří) – abychom to měli všechno hezky pohromadě:-)
Doufám, že se vám můj nápad líbí a že budete spolupracovat. Předem vám velice děkuji za jakékoliv příspěvky.