Prosinec 12

Takhle nějak včera v televizních novinách vyzývali diváky moderátoři TV Nova. Hlasování je údajně na tn.cz. Jenže informace, která mě zarazila (a nadzvedla ze židle) byla ta, že diváci (návštěvníci webu) mají vybírat z krajských měst. Zároveň dodávali, že na výběr je ze 14 stromů. Ano, krajů máme sice 14, ale na Nově by mohli vědět, že krajských měst je jen 13, neboť Středočeskému kraji slouží za centrum Praha.

Zajímalo mě tedy, které město bylo vybráno jakožto zástupce Středočeského kraje. A tak jsem se vydala na zmiňovaný web.  A ono Kladno! Podle jakého klíče k výběru došlo jsem se nedozvěděla.

Dovolím si citovat z výše uvedeného webu: „V Česku je čtrnáct krajů, čtrnáct měst a zároveň i čtrnáct nazdobených stromů. Každý je v něčem unikátní. Každý má nějaké „nej“. Který se povedl nejvíce? To můžete rozhodnout i vy, čtenáři TN.CZ Hlasovat v anketě můžete až do Štědrého dne.“ (zdroj tn.cz)

Jistě, nikde není přímo uvedeno, že se bude jednat o krajská města, nicméně z textu to dle mého názoru vyplývá. Pokud ne, tak mi vysvětlete, proč se zbývající vánoční stromy nalézají v krajských městech.

Tomu říkám investigativní žurnalistika, když na Nově ani nevědí, jak to je u nás s kraji!