Leden 26

V září roku 2014 jsem se tu chlubila kabelkou na přání, kterou jsem šila pro kolegyni (zde). Tehdy zatoužila po kabelce z mé šicí dílny i její sestra. Chtěla něco sportovnějšího.

Látky si dodala sama – vnější i tu co jsem použila na podšívku. Zbytek byly mé zásoby:-) Rok se mi do šití vůbec nechtělo – měla jsem panickou hrůzu z toho, že tašku zkazím a látku neseženu. Potom jsme se pustili do rekonstrukce a šití jsem vůbec nevytahovala – na těch pár minut to nemělo smysl.

A výčitky svědomí mě dohnaly k činu až před Vánočními svátky. A výsledek byl předaný toto úterý. Sestra kolegyně zářila jako sluníčko, z čehož jsem usoudila, že se taška líbí. Jako poděkování za dlouhé čekání jsem udělala pár výrobků do sady.

A jak to všechno vypadá?

Kabelka se zapíná na zip, klopa se zapíná na magnet. Pod klopou jsou dvě velké kapsy, na bocích kabelky dvě menší kapsičky na drobnosti a uvnitř tašky 4 kapsy, které se zapínají na magnet. Do tašky se pohodlně vejde formát A4.

Ke kabelce patří:

Penězenka, která se zapíná na suchý zip. Má 2 kapsičky na zip, několik kapsiček na karty a dvojitou kapsu na bankovky – tak hlavně přeji, aby bylo do peněženky vždy co dát:-)

Kapsička do kabelky na drobnosti, na přední části jsou 4 kapsy, uvnitř potom ještě jedna malá kapsička. Osobně mám tyhle organizéry ráda. Vejde se tam spousta „nesmyslů“ – v mém případě třeba i malý šroubovák – čímž jsem nedávno odrovnala kolegu v práci. Ptala jsem se ho, zda něco potřebuje (uvolnila se mu plastová část na konvici) a on prohlásil, že by se mu hodil křížový šroubovák – společně s druhým kolegou zírali, když jsem sáhla do kabelky a vytasila se s ním:-D Hlavní kapsa se zapíná na zip.

Protože sestra kolegyně je docela hubeňour, tak se jí jistě bude hodit opasek:-)

No a aby si mohla vyrazit do města „jen tak“, ušila jsem i kapsičku na opasek, která se zapíná na suchý zip a uvnitř je jedna malá skládaná kapsička na drobnosti.

Od věci nebylo ani pouzdro na brýle, když je sestra kolegyně nosí:-)

No a na závěr jen látkový obal na kapesníky (strojově prošívaný).

Musím se přiznat, že jsem nakonec byla s výsledkem celé sady spokojená. A co vy? Brali byste ji také?