Říjen 2

Film vznikl na základě skutečných událostí a neskutečně věrohodný herecký výkon vynesl představitelce hlavní role Oscara.

Výborný snímek, uvede v nesmyslný čas TV Prima v neděli v 0:30 hodin.

Teena Brandovoná ukradla automobil a teď uniká před zákonem. Změní si jméno na Brandon Teena a společně se jménem změní i svou osobnost. Necítí se ve svém těle dobře a tak jí tato změna dívky za chlapce vyhovuje. Je ale zmatená, prochází obrovskou změnou a v té době se seznamuje s dívkou Lanou, která do jejího života osudově zasáhne. Obě prožívají romantický vztah, ale po krátké době se Lana dozvídá celou pravdu neboť “Brandona” zatkne policie a uvězní ho v ženském oddělení. “Brandon” Lanu miluje, má však problém s tím, říci jí pravdu. Později se ukáže, že Laně pravda nevadí. Do situace zasáhne bohužel Lanina rodina, která vyrovná účty za “zrazenou Lanu” po svém…

Zajímavost:

Aby se připravila na roli muže, žila Hilary Swank jeden měsíc jako muž, včetně zabalení její hrudi napjatými obvazy a dalšími věcmi, které musela dělat jako Brandon Teena. Byla dokonce tak věrohodná, že si její sousedé mysleli, že ji skutečně chodí každý den navštěvovat její bratr.