Březen 28

…. Hodina ZeměDnes zahsou světová vlekoměsta, v České republice se této akce bude účastnit pouze jediná obec Hoštětín. Zúčastnit se však může každý jednotlivec sám za sebe.
Oč jde? Stačí když dnes (v sobotu 28.3.09) zhasnete od půl deváté na hodinu světla ve svém příbytku a vypnete elektrospotřebiče, které neutně nemusí být v provozu (televize, rádio, počítač…). A pro co tím hlasujete? Zhanutím světel a vypnutím spotřebičů vyjádříte to, že dáváte přednost Zemi před globálním oteplováním. Hlasujete tak v jakémsi referendu o Zemi.

"Letos není Hodina Země jen tichým vyjádřením podpory hvězdné obloze, ale i celosvětovým hlasováním. Lidé volí mezi Zemí a globálním oteplováním. Zhasnutím světel hlasují pro Zemi a pro globální oteplování hlasují tím, že nechají světla zapnutá. Organizátoři chtějí výsledky voleb předložit na prosincové konferenci o změnách klimatu v Kodani. Města z celého světa poprvé potemněla v roce 2007 a účast na projektu každým rokem stoupá. V roce 2008 se Hodiny Země zúčastnilo padesát milionů lidí a i velké stavby jako římské koloseum nebo opera v Sydney zůstaly zhasnuté." [Deník]

Více se můžete dočíst zde, zde, zde, nebo třeba zde. Ti z vás, co vládnou angličtnou mohou najít informace informace zde.