Duben 14

Zatoužili jste někdy být někým jiným?

Kdysi když jsem byla malá, tak jsem se přála jmenovat jinak. Skoro každé jméno mi připadalo hezčí než to moje. Faktem ale je, že bez svého jména a příjmení bych si dnes připadala jaksi neúplnná.

Proč se zrovna o tomhle zmiňuji? Jsem teď v kontaktu s jednou milou osobou, která si plánuje změnit příjmení (ne kvůli tomu, že by se vdávala a dokonce nemá ani příjmení, které by vedlo k různým posměškům). Nevím přesně, co ji k tomu vede, ale docela by mě to zajímalo. Slyšela jsem o pánech, co se jmenovali Kakáček či Kalhotka. Tuším, že Kakáček si nechal změnit příjmení a Kalhotku "vysvobodila" manželka. U těchto lidí je celkem pochopitelné, že si příjmení změnili. Co jsem ale slyšela, tak pan Kalhotka se svého příjmení přesto nezbavil a známí a přátelé mu tak stále říkají:-) Tohle je jasný důkaz toho, že změna příjmení nemusí nic znamenat.

Pro mě je mé jméno a přijmení něčím, co je mou součástí. Za ty roky jsem si na ně navíc dosti zvykla a už bych je měnit nechtěla. Příjmení časem změní většina žen:-) Ale proč si ho měnit jen tak, protože se nám líbí jiné? Aby to znělo lépe (hmm Cruisová:-D )? Zajímalo by mě, jaký je váš názor na změnu příjmení či jména a v jakém případě byste byli ochotni si jméno nebo příjmení změnit.