Únor 14

Opravdu potřebují zamilovaní svátek?

Máme tu svátek svatého Valentýna. Někdo tomu také říká komereční svátek protože prodejci různých věcí mají žně (obzvláště v květinářstvích, obchodech s čokoládou, plyšáky, ale třeba i restauracích).
Zeptala jsem se sama sebe: potřebují zamilovaní skutečně svůj svátek, nebo jde jen o další skvělý prodejní tah? (trochu mimo téma, ale zaregistrovali jste, že v některých obchodech již prodávají věci na Velikonoce? Solidní masáž…, co?) A vzápětí mě napadla odpověď – asi ano. Kdy jidy by žena (krom narozenin, možná svátku a výročí) dostala květinu?:-D
Pravda je ale taková, že svátek zamilovaných zřejmě potřebujeme (i když máj lásky čas je asi lepší – přeci jen jsou meze sušší:-) ), v dnešní uspěchané době často zapomínáme na věci, kterých jsme si dříve uměli více vážit. Možná právě proto je svátek svatého Valentýna užitečný – připomene nám, že máme rádi někoho nejen dnes, ale i zítra, pozítří, popozítří… Možná si uvědomíme, že tomu druhému chceme dělat radost pořád, nejen na nějaký svátek zamilovaných. Zamilovaní mají totiž svátek každý den a každou vteřinu, kterou mohou být spolu.
Pokud jste ale zamilovaní již dlouho, může se stát, že si svou lásku nebudete již uvědomovat tolik, jako na začátku. Možná proto je sv. Valentýn užitečný.
A možná, že až dnes přijdete domů, tak popřejete hezkého Valentýna všem, které máte rádi – rodičům, sourozencům, přátelům či domácím mazlíčkům… prootže sv. Valentýn je svátkem pro všechny, kteří mají rádi…

A co si myslíte vy? Potřebujeme sv. Valentýna?