Leden 22

Nova Cinema, 22.1., 21:50

Muži z rodiny Grotowských pracují odjakživa jako bachaři v oddělení pro odsouzené na smrt. Celá rodina má navíc rasistické slony. Syn Sony tedy automaticky pracuje na stejném oddělení se svým otcem Hankem. Vztah mezi otcem a synem je v troskách. Sonyho matka i babička spáchaly sebevraždu. Sony velmi citově strádá a poté, co je popraven černý muž, se kterým si ve vězení porozuměl, cítí se na dně. Podporu nenajde ani u otce, který má naopak pocit, že mu syn udělal v práci ostudu tím, že se po popravě pozvracel. A tak Sony řeší situaci tím, že si vezme život. Jeho otec Hank okamžitě poté opouští zaměstnání. Při cestě autem se seznámí s černoškou Leticií a jejím obézním synem. V té době ani jeden z nich netuší, že Hank popravil manžela Leticie. Žena se živí jako servírka v restauraci, kam začne Hank pravidelně chodit a z fotografie zjistí, kdo Letice je. Asistenci u popravy jejího manžela jí zamlčí. Je ale otázkou času, než na to žena přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem, i když dle mého názoru by si ho více zasloužil Billy Bob Thorton…

Přesto si rozhodně nenechejte ujít tento film, pojednávající o různých cestách života i změnách názorů a životních postojů. A také o tom, že každý někoho potřebujeme.

Nelze ovlivnit odkud přicházíte, můžete mít ale vliv na to, kam půjdete dál…

A protože mi sem nejde dnes vložit video (nechápu proč) přidávám na něj odkaz