Leden 7

Příběh hlubokého hlasu, úderných akordů a písní o zármutku a bolesti. Příběh Johnnyho Cashe.

Měl šest sourozenců, pracoval na bavlníkové plantáži, živil se jako podobní prodejce. Jeho bratra téměř přeřízla napůl cirkulárka, což si dával za vinu. Na druhou stranu, bez této zkušenosti by možná jeho hudba nikdy nebyla taková, jaká byla.

V roce 1955 nakráčel do tehdy neznámých Sun Studios v Memphisu, změnil tak svou budoucnost a budoucnost hudebních žánrů.

Jeden z nejvýznamnějších amerických zpěváků dvacátého století – Johnny Cash. Několikanásobný držitel Grammy, nejmladší umělec, který byl uveden do síně slávy country music a hudebník, jež má hvězdu i na hollywoodském chodníku slávy. Na druhou stranu všechno tohle bylo vykoupeno problémy s alkoholem a drogami. Amfetamin a barbituráty zapíjel panáky alkoholu a přiznával, že neexistuje droga, kterou neochutnal.

Kvůli drogám ho nechala žena, musel rušit koncerty, ale zároveň pro něj byly inspirací k tvorbě.

Jeho život byl zfilmován již několikrát v roce 1998 to byl krátký snímek I Still Miss Someone. V roce 2005 si ho ve snímku Walk the Line zahrál Joaquin Phoenix – před svou smrtí si herce vybral sám Cash. Herec za tuto roli získal Zlatý glóbus.

Za chvíli si tedy nezapomeňte zapnout televizi a navolit TV Prima, film začíná ve 22:50