Listopad 3

aneb jak bylo na jazzuOd středy se v městě ve kterém studuji koná jazzový festival. Protože středeční a čvrteční program měl být za darmo – tedy, vstupné volné, rozhodly jsme se s holkama, že tam vyrazíme. Jazz normálně neposlouchám, není to zrovna můj styl a tak mě zajímalo, zda se mi to bude líbit.
Do sálu (sál byl v hospodě, takže to bylo i spříjemným posezením) jsme dorazily před osmou hodinou večerní vcelku příjemně naladěné. Objednaly jsme si pití u takového zvláštního číšníka – kdyby na sobě neměl bílou košili a černé kalhoty, tak bychom si mysleli, že je to spíš nějaký rocker – a čekaly co se bude dít.
Lidé se trousili opravdu celkem pomalu, seděly jsme v rohu a čekaly, když tu k nám přistoupil jakýsi pán a vytáhl peněženku. Čekala jsem schválně, kolik z ní vyloví, ale kamarádka ho upozornila na to, že my vstupné nevybíráme. Přišlo mi to celkem humorné, zvláště, když přítelkyně toho pána mu řekla „Nevnucuj se“. Nevadilo nám, že na nás všichni pobaveně koukají, bavily jsme se totiž taky.
První písnička mě doslova nadchla, nebyla to muzika, jakou jsem čekala – pomalá a utahaná, ale rychá a svižná, která s námi vyloženě cukala:-)
Celý večer jsme si povídaly, popíjely a u toho stihly poslouchat jazz. Bylo to skutečně super!
Když jsme vylezli ven, bylo všude plno sněhu – od té doby tady sněží téměř pořád, dnes ráno jsme tu měli 2 cm. Asi bych měla vytáhnout zimní bundu… Ale s tím sněhem jsme se vyblbly – dělaly jsme koule a psaly vzkazy na auta…
Ve čtvrtek už jsme sice nešly na další kapelu jazzového festivalu i když jsme si to původně plánovaly (byla velká zima), ale i tak mám z toho večera velice příjemný pocit ještě teď.